The Case for Copyright reform

      Interneti kasutamine on alates 90ndate algusest sündsusetult kasvanud: meie 2021. aastal ei tea kõige rohkem 10% maailma elanikkonnast, mis on tehnoloogia (nende 10% hulka kuuluvad ka vastsündinud lapsed). Sellega seoses tekkis vajadus välja mõelda mitmesugused internetis käitumise reeglid, nii et see näeks vähemalt natuke välja nagu kaos, kuid oleks meile abiks igas äris. aastal ilmus raamat "", mis justkui väljendas miljonite inimeste mõtteid, kes ootasid internetist vabadust. Selles artiklis räägime selle raamatu huvitavatest soovitustest ja sellest, kuidas Interneti -maailm on pärast selle kirjutamist muutunud.

     "Moral Rights Unchanged" moraalsed õigused on muutumatud - väga huvitav ettepanek, mis on inimestele praegu väga oluline ja tulevikus oluline ning mida kõik püüavad praegu järgida: selle tähendus on see, et alusetud süüdistused, avaldused ilma tõenditeta ja muud toimingud Internet, mis häirib rahu mõnel muul põhjusel, tuleks süüdi mõista sama moodi kui valed politseisse kutsumised. Teisest küljest on keelatud ka naljad keelatud teemadel, õhutamine, hirmutamine ja enda kui kellegi teise esitamine. Jah, Internet on tohutu anonüümne platvorm, kuid vähemalt peame austama ennast ja oma lähedasi. Nüüd, muide, on kõik üksteise avaldustes rangemaks muutunud, mis on ühelt poolt hea, kuid teisalt hävitab internetis privaatsuse mõiste

     "Free Non-Commercial Sharing" - kasutusõigus on eksisteerinud väga pikka aega ja kuni viimase ajani oli see loogiline, sest ENNE Internetti polnud võimalik loost luua miljonit eksemplari sekundis. Aga nüüd, kui kõik asjad on avalikult kättesaadavad, tuleb reegel "maksa minu loomingu eest" uuendada. Keegi ei taha praegu autori loomingu eest maksta ja reformiettepanekul on järgmine tähendus: „oleme valmis maksma looja nime eest ja seda põlistama, keelates kellelgi teisel tema varjunime kasutada, kuid soovime saada looja tööd tasuta, sest miks me vajame Internetti, kui suudame plaadi eest päriselus maksta. " See punkt tekitab minus kahtlust, sest siis selgub, et loojaks olemine on tänamatu töö, mille eest sa kasumit ei saa. Hetkel oleme muidugi leidnud sellele alternatiivi: kasutate tasuta foto saamiseks Pinteresti, kuid voos viskate annetuse meelepärasele kunstnikule või kirjanikule. Kuigi see meetod töötab väga juhuslikult, ei taha lõppude lõpuks kõik teose loomise voogu vaadata, kuid soovivad tööd saada.

     "Registration After 5 Years" Tahaksin seda punkti eriti esile tõsta, kuna registreerimine on alati mõttekas. Artiklis öeldakse, et loomingu registreerimine peaks toimuma automaatselt ja see tuleb salvestada spetsiaalsesse avalikku kohta ning siinkohal olen ma täiesti nõus. Nii nagu on keelatud võltsida mineviku kunstigeeniuste teoseid, on vaja keelata ka Interneti loojate teoste võltsimine. Kui Louvre on olemas, peab eksisteerima ka Interneti -louvre, kus autori nimi jäädvustatakse ja tema töö talle määratakse. Igaüks, kes lõi kunsti, peaks olema selle ainus autor, teiste loomingu võltsimine on lihtsalt madal.

     "Free Sampling" - paroodiate tegemist ei tohiks keelata seni, kuni autor märgib, kelle paroodia see on. Teiste asjade omana edasi andmine on halb ja see tuleks hukka mõista, kuid teiste loomingu enda maitse järgi toimetamine ja ütlemine, et see on sellise teose paroodia, ei tohiks olla midagi hukkamõistvat, sest keegi ei mõista inimesi Audi loomise pärast hukka, ühe mure Mercedese asemel ja keegi ei mõista hukka sigarettide kasutamise, mitte närimistubaka jms. 

     "A Ban on DRM" - DRM on teose autoriõiguste omanike viis kontrollida, mida õigustatud kasutajad selle tööga teha saavad. See tähendab, et suured ettevõtted saavad ise seadusi teha. Olen nõus, et DRM (sellisel kujul) tuleks tühistada. Autoriõiguse seadused kehtivad kõigile ja ettevõtetel ei tohiks lubada oma loomingule erinevaid reegleid kehtestada. 

     "20 Years of Commercial Monopoly" - Praegu on teose autoriõiguse kaitse +70 aastat. autorid teevad ettepaneku lühendada seda 20 aastani alates teabe avalikustamise kuupäevast. Ka minu jaoks tundub 70 liiga pikk ja pakutud 20 on lihtsalt mõistlik aken. 

Kokkuvõtteks tahaksin öelda, et raamatu ilmumisest on möödas peaaegu 10 aastat ja liigume aeglaselt selles välja pakutud idülli poole, ehkki täiesti valel viisil. Soovitan kõigil olla Internetis oma sõnadega ettevaatlikum, olla otsustes pisut tõsisem ning mitte unustada, et internetipiraadid ei ole häbematud röövlid ja petised, vaid võitlejad privaatsuse, ligipääsetavuse ja õigluse eest.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Uue meedia mõju traditsioonilisele.

Milline omadus võiks kõige enam eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?