Milline omadus võiks kõige enam eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?

      Paljudes keeltes ei ole praktiliselt mingit piiri professionaali ja oma ala meistri vahel. Sellise piiri loomise tingimus on arusaam sellest, mida nimetatakse meisterlikkuseks ja mis on professionaalsus. Kui me räägime nendest terminitest, siis võib teha vastavalt kaks järeldust: oskus on see, mis inimesel on mõne oma harjumuse, individuaalse maailmataju ja vanematelt ainulaadse õppimise tulemusena, st oskus on talent. Professionaalsus tuleb ametist, mis tähendab, et inimene on selle tasemeni jõudmiseks pikka aega töötanud ja õppinud. 

     Kui oleme selgeks saanud piiri nende kahe termini vahel, vastame veel ühele küsimusele: mida tegi professionaal, mida ei saanud teha meister? Ja siis tuleb vastus iseenesest, lähtudes esimesest lõigust: ta õppis. Tõepoolest, professionaal kulutas elus palju aega, mis talle oli antud, et saada professionaaliks, võttis kangekaelselt igast teemast natuke, lõi kihi, seletas endale päeval ja öösel, mida selline termin tähendab, kus selliseid meetodeid kasutatakse. Mida tegi meister, et meistriks saada? kujundas juhtumile sobiva mentaliteedi. Meister ei treeninud, ei õppinud päeval ja öösel, ta lõi endale ainest arusaamise, arusaama mehhanismi tööst. Kuid on väike nüanss: kui saate aru, kuidas auto mootor töötab, kas saate selle kokku panna kiiremini kui mehaanikainsener? Täpselt seda, mida pole. Sest mehaanik kogus õppimise ajal tuhandeid neid mootoreid ja te nägite mootorist ainult pilti. See on väike erinevus, mis eristab meistrit professionaalist. 

     Püsivus eristab professionaali meistrist. Pikk ja enesekindel tee läbi tarbetute teadmiste okaste oma äri iga elemendi mõistmiseni, seesama visadus, mida koomiksites nii kaunilt näidatakse ja mis antakse paljudele romaanide peategelastele. Püsivus ja enesekindlus on peamised omadused, mis viivad inimesed uuele tasemele, seda tuleb õpetada ja seda omadust vajab iga edukas inimene. 

     Ära jää haigeks, võitle iseendaga ja näri teaduse graniiti, ükskord läheb see ka sinu jaoks lõhki. 

PS. Selles artiklis ei maininud ma konkreetselt inimesi, kes lapsepõlvest saati lõid endale tingimused selle teema mõistmiseks meistrina ja olid kangekaelsed nagu professionaalid, sest sellised inimesed on superajud, kellel on õnn seda teemat mõista. valida maksimaalselt soovitud eriala. 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

The Case for Copyright reform

Uue meedia mõju traditsioonilisele.