Uue meedia mõju traditsioonilisele.

      Teadmiste edastamise oskus on inimkonna tunnusjoon. Juba ammustest aegadest on inimesed üksteisega oma muljeid, tähelepanekuid jaganud ning meeskond mõtles välja midagi, mis nende elu tulevikus lihtsamaks teeks. Möödunud on miljoneid aastaid, kuid me edastame endiselt üksteisele teavet ja uudiseid, et ellu jääda. Inimese jaoks on eluliselt tähtis üksteisega suhelda ning oluline on, et kõigil oleks võimalus oma arvamust avaldada, sest ainult nii saab vanadele küsimustele uusi vastuseid leida. Meedia, olgu siis uudised, ajalehed, kirjad, arutelud ja foorumid, on viimase 70 aasta jooksul muutunud väga kiiresti ja dramaatiliselt: paberlehtedest teabe edastamiseni otse ajju. Kuid kuidas on areng mõjutanud teavet ja seda, kuidas seda meie ümber edastatakse?

      Esiteks loobume aeglaselt paberkirjadest, ajalehtedest, kataloogidest. Inimeste mõju keskkonnale on puude töötlemisel kahjulik. Samas ei ole kasvuhooneefekt vanade inimeste möllamine. Kui paberlehel on veebisait, peab ta kohe kinnitama oma tõesust, mis rohib välja suurema osa kollasest ajakirjandusest. Teiseks arendab inimesi juurdepääs Internetile ja võime suhelda kogu maailmaga korraga. Kõigil on võimalus kontrollida, kas see tõesti oli, nagu uudistes öeldakse? Nii kaotatakse veelgi rohkem valesid. Lisaks otsustab nüüd internetikollektiiv, kuidas õigesti rääkida ja kuidas mitte rääkida, mis on ilus ja mis mitte. Televiisori tuttav formaat on samuti minevik. Inimesed on huvitatud filmide vaatamisest, sest need on nagu raamatud, oma tegelikkus. Kuid uudiste ja reklaamide vaatamine on muutumas vähem aktuaalseks, kuna iidsed uudiste telekanalid on ilmselgelt riiklikult sponsoreeritud ja näitavad ainult seda, mis on riigile mugav, mitte täielikku tõde. Televorming on välja suremas; selle asemel ilmuvad ajaveebid ja foorumid, arutelud ja spetsiaalsed uudistesaidid. Mõjutamisel on muidugi ka ebameeldiv külg: inimesed eelistavad mitte kellegagi otsesaates suhelda, nad hõljuvad unenägudes, inimeste petmise tase ja pettuse nipid on üha raskemini äratuntavad. 

     


Tõepoolest, inimestel on muutunud mugavamaks veebis suhelda, kuna emotsioonid ei tekita stressi ja võite mõelda, öelda mida iganes soovite: keegi ei kahjusta teid. Pealegi võtavad eriti muljetavaldavad inimesed tõsiselt kõike, filme, reklaame, YouTube'i videoid ja arvavad, et elu on lihtne ja lõbus ning kasiinos on alati garanteeritud võit ja igasugune pettus. Pealegi on inimesed ise õppinud paremini valetama. Nüüd peate uudiste tõesuse kontrollimiseks vähemalt 10 minutit Internetis surfama ja meie maailmas pole nii palju uudishimulikke inimesi, mis toob kaasa müütide, legendide ja jama tekkimise. Internet. Nagu juhtus Bermuda kolmnurga ja planeedi Nibiru, samuti ülemaailmse vandenõuga koroonaviiruse kohta. Üldiselt näen oma isikliku arvamuse osas, kuidas juba praegu loobume Interneti huvides traditsioonilistest ajalehtedest, uudistest, kirjadest ja telegrammidest, suhtlusest ja reisimisest ning võin öelda, et tulevikus loobume täielikult traditsioonilisest meediast , asendades selle foorumid, spetsiaalsed uudistesaidid, ajaveebid, YouTube'i kanalid, kiirsõnumid jne. Pidage meeles peamist: te ei saa oma tervist Internetti panna ja kõndige seetõttu rohkem!

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

The Case for Copyright reform

Milline omadus võiks kõige enam eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?